7.05.2022 г., 22:18 ч.

Ехооо, къде е неволята? 

  Поезия » Гражданска
259 2 5

Тежко пиянство имаш, народе…

Вино смесваш

с  водка, с уиски... 

Все бленуваш да си свободен,

ала само на маса

са твоите битки!

 

И уроците не си научи.

Слугуваш, протягаш ръката

не към един и двама.

На господари не случи...

Ратай си остана,

най - вече на нашего брата!

 

Слънцето славиш на изток,

децата си на запад изучи.

Екскурзии, романтични круизи,

шопинг на едро…

Оказа се печелившия изход

да заменяш рублите с евро.  

 

Патриот си, щом потопиш

потури хайдушки

на реката в дълбокото.

И по - патриот, щом тях замениш

с костюм, вратовръзка,

и … на покло̀на посоката.

 

Миналото свое в кич превърна,

в настояще и в бъдеще свое.

Вилнее пустош духовна!

За чуждите болки

сърце ти обръгна…

Ехооо, къде е неволята?

 

Тежко пиянство имаш, народе…

За̀режи водката! Скъпа е!

Махмурлук ще те гони, народе,

до пръсване!

Пърцуцата родна

по - ти подхожда!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??