15.04.2020 г., 23:07 ч.

Ехото... 

  Поезия » Друга
364 1 1

 

Ехото...

 

Отново на брега следя вълните

унесен в монотонният им ритъм,

не мога да броя обратно дните,

но мисля си: защо да не опитам...

 

И въпреки, че толкова отдавна

от майстори Морето е възпято,

отново шепна нещо непохватно

замислено догонващ необята...

 

И вярвам, че след хиляди години

то ще се върне тука като ехо,

а думите днес трудно обясними

в ония хора нежно ще отекват...

 

И все един от тях Страстта ще носи

с безумство от наследството, с което

в Живота няма нужда от въпроси:

когато си застанал до Морета!...

 

Едно време край морето

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??