19.10.2011 г., 15:42 ч.

Ей, вятърко! 

  Поезия » За деца
1278 0 18

Отново застудя в гората,
замръзна даже и реката,
а вятърко със пълни сили,
със рог ядосано засвири.

Завя, задуха, та прогони
врабчетата от всички клони.
Обрули яростно листата
и ги завихри над земята.

Разтърси облаците сиви,
дъжд плисна със игли бодливи.
Попари със слана тревата.
Заключи в къщите децата.

Ей, вятърко! За миг поспри се!
Духa за малко укроти си!
Май рано е за хала зимна,
нали  е есен златнодивна?!

Повей спокойно. Примири се.
На Слънчо мило усмихни се!
Ти песен врабчова запей!
Не бързай да си снеговей!




© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??