Сутрин се събуждам -
непокорна, дива,
усмихната, понякога щастлива...
И денят започва,
приветсвам го със поздрав,
а той завърта ме в живота,
показва ми го стар и нов...
И ежедневно срещам
хора най-различни
и сиви, а и цветни,
старици мъдри,
момиченца, по своему кокетни...
И аз живея - там, в деня,
безропотно обикновен,
а той минава,
донася интересни мигове
и спомени оставя...
И вечер... мисля си,
помахвам му за сбогом
и... мечтая си...
до болка -
поне веднъж да се повтори...
© Ани Ракова Всички права запазени
Поздрав, Ани!