Еклистезия
Ла мориа не линто сангла верта
ескандо виа ностроа страта
аскуери темпо креди мора
навито кампиа дела ворта
енд диас мангла фила нолиа
ентрундо миско ера волтра
флевасто контро мента виа
соканто лери ковестата
но гуеро ностро интровентра
инфонто ларио меневаста
Eclistezia
...ne linteo sanguen verto,
escendo via nostra stratum
...tempus credo morio
navitas com-pes dei vorto,
endo de as mango filum nolo
et runa misceo era voltur
flevi contra mentio via
succendo lira co-vestitus
no gurus nostra intra verto
in fontis larva mens vestatio
Еклистезия
...не е тъкач на кръвопролитие затворено
изкачва пътя по удобната настилка
...отсича времето на глупците вярата
ревностни окови заключени от боговете
със медни монети търговците не ще купят съдбата
и копия сблъсква господарката ненаситна
плаче отсреща пътят на спомените
бразда от изгорено в зеленината
плаване и грубо и удобно навътре
към извора призрачен на опустошения ум
© Младен Мисана Всички права запазени