20.12.2017 г., 22:29 ч.

Екскурзия във първи клас/отделение/ 

  Поезия » Оди и поеми
299 0 0

 Екскурзия във първи клас

 

Откъслечно сега си спомням
една екскурзия на Първи май,
която бе като "Световно"
и свързана със моя край!

 

Тогава бил съм аз на осем,
едно човече вече в първи клас,
но нося спомена разкошен
и искам да го споделя със вас!

 

Манол ни бе извел в "лозята".
Да видим, че е дошла Пролетта,
във празника ѝ и цветята
и да я скътаме във паметта.

 

Не помня колко души бяхме,
но помня как си късахме цветя,
На меката трева лежахме
и Първи май посрещнахме така

.

Търчахме по една  ливада,
учителя любим бе само с нас!
О, този ден ни бе награда
и цял живот до днес,остана в нас!
 
А този ден бе на цветята
и ние си оплетохме венци!
Цвърчаха радостни децата
и  химни пееха като звънци!

 

Красеше ни небето синьо
и слънцето се радваше със нас
и сякаш бяхме  луднали от вино
и дълго бяхме в неговата власт!

 

Тогава чествахме цветята
и го запомних този Първи Май!
А след години по страната,
се борехме за труд в железен строй!


  14.12.2017г.София

 

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??