1.09.2007 г., 20:17 ч.

Ела... 

  Поезия
741 0 7

Ела... Денят се разпада...
Краят... не води към Рая...
Трепериш...?
Факла светът е... душа без светлина...

Пътник е всеки... изгубен и сам...
Изправи се... не хаби се в молитви...
те смях са в празния храм...
Кръгът се затваря с последния дъх...

и отваря се пак...
ражда се пореден глупак...
проклинащ живота в сълзи...
В края душата празнува...

но глух е Оня отгоре... не чува...
прибира я алчен в небето...
Рай дори за нея създава...
а после... и го продава...

Днес мъртвите пируват...
в лъчите няма топлина...
гаснат в утро кървящо...
в очите гори последна зора...





© Пламен Йовчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??