2.09.2011 г., 14:31 ч.

Елате ни вижте - (Ремикс) 

  Поезия » Гражданска
1082 0 3

"Елате ни вижте".
Тъй рече Вазов, великий поет,
написа и епопея за наший бедни човек.
Как нашият велик и славен народ
във глад и бедност търси малко живот.

"Елате ни вижте"
каза със болка в сърце,
сиромаси, бедняци и старци,
за нашата власт това е демоде.

"Елате ни вижте"
Тъй Вазов стиховете мрачно реди,
търсеше внимание,
па малка капчица дори.

"Елате ни вижте"
как тегнем в мизерия
и век по късно свободни,
отново хамута САМИ си надяваме робски.

 

"Елате ни вижте"

Турски новини по БНТ,

още малко и ще накарат гаджето ми

да носи фередже...

"Елате ни вижте"
За туй ли Ботев и Левски
умряха под игото черно,
да може после България
пак под ножа да легне.

 

"Елате ни вижте"

Търсите добър живот?

Сори друже, не си циганин, ни турчин

върви да работиш за пот!

 

"Елате ни вижте"

Гяур ме нарече братчето ром,

от моята държава ме гони,

не заслужава ли един тупаник, със десен наклон?

 

"Елате ни вижте"

Затуй ли Борис, царя велик,

покръсти народа ми,

да дойде рома да се изхрачи отгоре му.


"Елате ни вижте"
Бойко, Станишев, Волен, Доган,
все едно чувам
Пуйко, Кишишев, Съборен, Наркоман.

Тъй Вазов, без интернет и скайп
пробуди целий народ,
ако аз с това не мога,
пуст да е този скапан, скотски живот!

© Пламен Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Голям смях!
  • Тоше... Това е поезия, не научно-популярна статия... В поезията всичко е позволено!
  • Една забележка: -а се слага на личните имена само когато не са подлог. "Чел стиховете на Ивана Вазова", "Срещнах се с Симеона". Затова "тъй рече Вазова" е грешно

    Успех в писането.
Предложения
: ??:??