16.02.2017 г., 22:48 ч.

Елате с цвете в моя дом 

  Поезия » Гражданска
233 0 0

Генка Богданова

 

Елате във дома ми с мир и с цвете,

а не с кинжали в пазви скрити!

Ще ви чакам с хляб и сол в ръцете,

ще отключа аз пред вас вратите.

 

Спокойно пристъпете моя праг

с клонка от  маслина в ръцете.

Аз канила съм у дома и враг,

идващ с разкаяние в сърцето.

 

Елате със усмивка в моя дом,

като скъпи гости ще ви срещна.

Но влезете ли във дома ми с взлом –

лава от  презрение горещо

 

като щит пред вас ще се изправи,

във порой гнева си ще превърна,

подлост и омраза да удави

и коварните назад ще върна.

© Генка Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??