1.11.2012 г., 9:27 ч.

Елегия... 

  Поезия » Пейзажна
461 0 3

Елегия...

 

   ...и любовта ни сякаш по е свята

   защото трябва да се разделим.

                  Димчо Дебелянов

 

 

Кога да е, то все ще стане,

със тебе да се срещнем пак,

ще тържествува Есен ранна

с корона от златист варак...

 

А с теб и есенният вятър

ще ме залюшне изведнъж

и ще разроша аз косата ти

със аромат на страст и дъжд...

 

Камината ще е запалена,

искри ще скачат с весел плам,

но нещо, още не сподавено,

отново ще ни върне там

 

в безмълвието на Пустинята

и оня полулунен мрак,

когато тъжно ме попита:

„А после?.. До кога?.. И как?..”

 

За миг подгонена от спомена

във мене ще се гушнеш ти,

а вятърът, дъждът и огъня

ще галя в твоите коси...

 

... И както в димчова елегия:

жарта когато стане дим,

по-свята ще е Любовта ни сякаш,

когато пак се разделим...

 

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми много!
  • Красиво!
  • Мммм...., точно като днешното време..., чудесия..., мъглата се стеле, навред е меко и влажно - типична ЕСЕН...!!!
    "А с теб и есенният вятър
    ще ме залюшне изведнъж
    и ще разроша аз косата ти
    със аромат на страст и дъжд..."
    **************************************************
Предложения
: ??:??