Животът започва във вода,
но на въздух излиза.
Ходи, живее и радва на земя,
да се пази от огъня, се учи.
Всички имат нужда
от вода, въздух,
Храна и топлина...
Излишни стихии няма!
Но накрая, сме... Земя!
© Слав Бачваров Всички права запазени