22.01.2010 г., 9:50 ч.

Елхичка (шизофреничка) 

  Поезия
650 0 1

Това е може би последната накичена елха…

      (но вече няма смисъл)

Януари свърши… мисля да я махна…

     (защото вече дразни ме...)

Подаръкът ти трябваше да чака просто някъде…

    (какво ти пука?)

Надявах се да ти хареса – сърцето ми,

     (да ровиш с пръсти в него…)

Изгарящо за тебе… и непокрито с нищо…

          (май всички са такива…)

Очакващо те под елхата… която почна да изсъхва…

         (ми изхвърли я…)

И всеки ден игличките ù падаха отгоре му…

        (а аз какво да сторя?)

Сега  елхичката е гола… като болно куче…

         (ооо, ти си си виновен!)

Ще помета иглите, и сърцето също…

         (ха! Помети и мене!)

И всички артефакти, напомнящи за тебе…

        (и аз не искам нищо вкъщи…)

И ще запаля огън… с елхичката отгоре.

          (прави каквото искаш!)

Надявам се да сгрея душата си…

   След време…

         (пак нищо не разбираш…)

 

© Джокобоко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Помети и сърцето...
    иглите се впиват
    не от болката
    днес прокърви...
    всички рани зарастват
    и всичко се смива
    но от думите
    много боли...
Предложения
: ??:??