23.09.2008 г., 8:28 ч.  

Eлиа 

  Поезия » Друга
770 1 10

 Елиа

               На внучката ми

Колко са нежни ръцете ти, Елиа!
Като клонките на родопските цветя.
И колко са сини очите ти, Елиа!
Като небето над Родопа планина.
Щом заплачеш по лицето ти
се търкулват сълзи-пендари
и поливат стройното ти телце
като бориките на планина Родопа.
Щом се засмееш гласчето ти
еква като чановете
на родопските стада.
Ще изпея за тебе
най-хубавата си песен
и ти ще заспиш,
а аз ще осъмна с мислите си
за бистрите родопски ручеи.

Колко са нежни ръцете ти, Елиа!
И колко са сини очите ти,
мое малко, бълбукащо изворче!

© Латинка-Златна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??