Всеки от кол и въже,
уви, за власт драпа,
"велики" жени и мъже,
но кой се не оцапа?
Парите дават власт,
властта дава пари,
а управлявания - на кръст,
такъв "ред" у нас цари.
А за да ги имаш -
трябва да си прост и мафиот,
само тъй може да се издигаш,
а не с труд и пот.
И тъй с години си караме -
скапана, неподредена държава.
Родното даже свикнахме да разпродаваме,
но на никой не му пука и туй си продължава.
© Георги Всички права запазени