13.05.2007 г., 20:44 ч.

Емигрантско ("Проза") 

  Поезия
604 0 2


Емигрантско

На Светлана и Иво
(и цялата чета, чийто имена не запомних...)


Отивам си със странно Чувство,
че можех повече да дам.
Че можех повече - без лустро -
да бъда с вас. Да бъда там.

Може би съм наивник, когато обичам?!?
Но обичам без да кроя!
И си мисля: Светът е различен,
без аромат на родна земя.

Колко пъти сте плакали скришом?!
Колко нощи Сънят ви е бдял?!
Не. Не мисля, че сте коленичили.
Силни сте! Много!(Но ми е жал...)

10. 9. 2001 Йоханесбург

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Привет!
    Стахотен стих-дисекция на емигранската душа...
    Поздравления и благодарности, че ми показахте "пътечката" към него !
  • Прекрасен,обичен,носталгичен стих!
Предложения
: ??:??