16.09.2023 г., 8:15 ч.

Дъжд вали до мен момиче без чадър 

  Поезия » Свободен стих
180 1 0

... а колко прозаично почвам

пред спирката на 280, Студентски, София

старомоден, средна възраст, младолик

второ висше - на спирката деца са ми

 

Непромокаем спортен моден шлифер

шик съм

вали, като из ведро младите заровили лица във телфеони под чадър

едно момиче без технологии седи и гледа напред без чадър

 

Сконфузен, но напълно категоричен

със старомоден, черен, чадър, като шатра

пристъпвам и заставам аз до нея без да кажа дума

тя смути се, но я успокоих с думи

"Спокойно - част от навес на спирката съм"

приеми ме, като част от тротоарният пейзаж

тя усмихна ми се - лъч от слънце между облаци дъждовни

и тълпата около нас

 

Отпусна се - видя че съм чаровен

няма да забравя очите и - с мигане помаха ми и ми каза незабравимо "чао"

пуснах я въпреки, че ме покани

джентълментско - въпреки, че дъждът бе спрял...

 

 

© Stew Carrey Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??