13.05.2020 г., 23:40 ч.

Ерато 

  Поезия » Строги форми
773 1 1

Преди да е запяла, ще прокара

с душата нежна пръстите си леко

по струните и чудната китара

опива сладко, и памучно меко.

 

Мелодия вълшебна и ефирна

в реалното се носи като сън.

Фантазия родила се, неспирна

разпръсква необятно всеки звън.

 

Затваряйки очи, отлита плавно

цялото ми същество отвъд,

където има чувства само, явно

духът свободен е от тежка плът.

 

А когато тя запее с глас,

не бих могъл да го опиша аз.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??