15.09.2019 г., 7:56 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
1040 1 3

Сложи си денят короната от слънце

и целият потъна в светлина.

Облече есента във рокля позлатена,

закичи я с последните цветя.

 

С вълшебна пръчка облаци дъждовни вдигна,

заключи ги зад зид висок.

Провикна се, прогони и мъглите,

зад назъбения рид.

 

Промъкна се със тихи стъпки,

приседна тихо под тополите.

Повика тихия ветрец,

подгонил есенни листа.

 

Парченце есен в мислите ми вмъкна,

в душата мъничко тъга.

Потънах в тихо съзерцание,

на таз неземна красота.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??