10.11.2017 г., 9:05 ч.

Есен 

  Поезия » Друга
413 0 2

Навън е есен и падат листата

и дъжд се излива, и вятър бучи.

От мен пада всяка тревога

и прави място за нови мечти.

 

Сълзѝ се изливат и промиват душата

като рана, която боли.

Навън е есен, и в мен е есен –

време е да падне, каквото тежи.

 

И всичко старо остава на пода,

и прави килим от цветни листа и мечти.

А ние с вятъра тръгваме да гоним нови –

ако искаш и ти се включи.

 

И сивият свят става малко по-цветен,

по-лек и въздушен, обновен и щастлив.

В есента и във всеки сезон има време за щастие –

нека всеки си вземе от него поне миг!

 

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми!
  • "И всичко старо остава на пода,

    и прави килим от цветни листа и мечти.

    А ние с вятъра тръгваме да гоним нови –

    ако искаш и ти се включи."

    Включвам се с най-голямо удоволствие
Предложения
: ??:??