13.12.2018 г., 8:33 ч.

Eсен 

  Поезия » Философска
421 0 0

2/ Есен

 

Небето есенно тъмнее.

Дъжда край мен барабани...

И леден вятър клони вее...

О, есента се настани!

 

Във жегата така я чаках,

мечтаех тя да ме спаси.

За циганското лято плаках,

и чаках да ме навести!

 

С очи притворени я слушам,

тя нещо със света спори!

А този ромон най-излишен,

душата ми ще умори!

 

Нескрито зъл сега я слушам,

мори ме в селския покой,

за лято почнах да въздишам,

не я харесвам, Боже мой!

 

08.10.2015г. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??