9.12.2021 г., 23:06 ч.

Есен 

  Поезия » Пейзажна
409 0 0

Измина август, слънцето догаря

Септември чука, чака си реда

Различен от цвета зелен по клоните оставя

На есента вълшебната ръка.

 

Последен напън на хора и машини

Отеква веч шума от тях

Опустяха равнини, поля, градини

Остана само спомена за викове и смях.

 

И птиците отново се събраха

Оформиха безкрайните ята

За сетен път гнездата опустяха

До другата година, чак до пролетта.

 

Когато пак след тежка зима

Ще се покаже нов живот отвред

И цикълът започва с нова сила

С ново слънце греещо навред.

© Hristo Hristov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??