31.10.2012 г., 8:04 ч.

Есен моя жълтолиста... 

  Поезия » Пейзажна
506 0 3

Есен моя жълтолиста...

 

Есен моя, жълтолиста

ти къде до днес се скита?..

Някой друг ли те залиса,

та за мене не попита?..

 

И защо сега от клона

ти поглеждаш ме небрежно?..

Зная аз, че по закона

божи, идваш неизбежно...

 

Топло лъхва южен вятър,

потреперват сетивата

и застила той земята

със килима на листата.

 

Слънцето едва пробива

облаците и проблясва,

моя Вятър се извива

и небето пак е ясно...

 

... Аз обичам в теб Прекрасна

сиромашкото ти лято

идващо с любов неясна,

но обсебваща, която

 

от това ли, че последна

вече е, и си отива:

грабва ме като легенда-

древна, нежна и красива!..

 

28.10.2012.

д-р Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??