23.11.2020 г., 19:58 ч.

Есен, време за размисъл... 

  Поезия » Пейзажна, Философска
188 2 0

 

Есен, време за размисъл...

 

Есен!...Време на размисъл,

тъжно Време за Въпроси:

--Има ли Животът Смисъл,

щом на тоя Свят сме гости?...

 

Щедри плодове узряха,

младо вино не мирува,

с пъстри дáри всяка стряха

тежко Есента дарува.

 

Есен!... Време за тревога,

дни внезапни на Прозрение

и на Равносметка строга

вече в друго измерение...

 

Есен!... Ето, че изтича

отреденото ни Време,

а и Любовта е ничия

щом Страстта е уморена!...

 

Есен!... С дим от Пепелища

над  ожънатите Ниви,

но и с Вярата, че нищо

посадено не загива!...

 

Есен!...Моя болка сладка

засипи ме с листопада,

но ми позволи за кратко

искрено да ти се радвам!...

 

Красотата ти изстрадах

и за Щедростта съм длъжен!...

... А тъгувам, и се радвам:

малко весел, много тъжен!...

 

20.11.2020

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??