Листопад, листопад -
малък приказен парад!
Покоряваш ми сърцето
и събуждаш в мен детето.
Дете, играещо на воля
сред купища листа.
Червени, жълти, бели и зелени -
пъстрият килим на есента.
Вятърът понесъл сухите листа,
сякаш че са малки детски хвърчила,
раздухва ги, бушува, играе си със тях,
издига ги нагоре с пискливият си смях!
Есен чудна, благодатна!
С нея Господ ни е надарил.
За родината ни златна -
поклон, народе мил!
© Славка Григорова Всички права запазени
С нея Господ ни е надарил."
Прекрасен стих!
Поздрави от Шкафчето!