6.08.2021 г., 12:56 ч.

Есенна елегия 

  Поезия » Пейзажна
391 2 10

Лятото граничи с есента -
август най-примамливо присветва.
Често е поставил песента
на щурчето като цветна летва.

 

Щъркели отправят се на юг,
пали им самотността гнездата.
Облаците - захарен памук,
търсят за сезоните отплата.

 

И узряват чаени листа,
в дваж по-силна чаена отвара.
Честно приближава есента,
близо е до тебе - ромка стара.

 

Иска да ти гледа на ръка,
а ръката ти държи златица.
Есен е. С поредната тлака...
С писък на отиваща си птица...

© Елия Всички права запазени

Мирише ми на есенна талига,
препълнена от ароматен плод,
а лято е, додето поглед стига,
с таван – небето и морето – под.
Но щъркелите вече се подготвят ...
  500  19 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??