22.10.2024 г., 10:38 ч.

Есенна песен 

  Поезия
108 1 1

Отиде си лятото, идва пак есен,

лозите полюшват узрелия грозд,

а ние, понесли в сърцата си песен,

реколтата славим и сочния плод.

Художничка тя е, изпъстрила всичко

с безбройни нюанси, навсякъде тук,

а може би зимата вече е близо

и птиците бързо политат на юг.

Красива и морна, омайна и страстна,

обагрила храсти, дървета, цветя,

огряна с последната слънчева ласка,

прекрасна вълшебница е есента.

В сърцата ни влива емоции, радост

като енергиен и мощен заряд,

захлас и възхита събужда до лудост,

картина чудесна за стар и за млад.

Природата есенна опиянява,

първична и чиста с дъждове и мъгла,

сезонът пастелен в душите вселява

любов към Родината и таз земя.

© Силвия Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??