Отиде си лятото, идва пак есен,
лозите полюшват узрелия грозд,
а ние, понесли в сърцата си песен,
реколтата славим и сочния плод.
Художничка тя е, изпъстрила всичко
с безбройни нюанси, навсякъде тук,
а може би зимата вече е близо
и птиците бързо политат на юг.
Красива и морна, омайна и страстна,
обагрила храсти, дървета, цветя,
огряна с последната слънчева ласка,
прекрасна вълшебница е есента.
В сърцата ни влива емоции, радост
като енергиен и мощен заряд,
захлас и възхита събужда до лудост,
картина чудесна за стар и за млад.
Природата есенна опиянява,
първична и чиста с дъждове и мъгла,
сезонът пастелен в душите вселява
любов към Родината и таз земя.
© Силвия Милева All rights reserved.