26.10.2023 г., 12:39 ч.

Есенни щурци 

  Поезия » Друга
169 1 3

Под бледия, изнемощял светлик

на есента щурците звучно свирят,

дори да им остава само миг

се радват на живота и не спират.

 

Не се страхуват даже да вали

в пустеещата есенна прохлада...

Разпускат те когато те боли,

сърцата сгряват с нощна серенада.

 

Златистият воал на есента

обагря храсти, листи и дървета.

Как искам да не стихва песента

на веселите, мънички щурчета!

 

Трелите щурчови от детството

ми спомнят за безгрижие и сила,

като на приказка вълшебството

в сърцето ми са истинска магия.

 

Макар да са дребнички, невзрачни.

преодоляват бури и ветрове,

обичайки широтите злачни

щурецът свири в тях докато умре.

 

 

© Силвия Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубаво стихче! И аз обичам щурците и техните симфонии, все още носещи лято!
    Поздрав!
  • Хареса ми, много! Хубаво пишеш!
  • Хубаво е! 👍😊
Предложения
: ??:??