23.10.2020 г., 19:07 ч.

Есенно 

  Поезия
258 1 4

Във Варна есента превзе морето.
Мъгливи чергила раздипля
и вятърът се гони със вълните.
Жените скриха късите поли.
Косите си покриха с модни шапки.
Вихрушки вдигат шарени листа...
От буретата виното се лее.

 

На виното в омаята потъвам.
Подобно на жените ни опива.
То, виното, се пие със уста.
Жените, братко, пият се с Любов!

© Минко Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??