29.09.2021 г., 13:52 ч.

Есенно 

  Поезия » Пейзажна, Друга
179 0 0

Есенно

 

Есенно ми е в душата –

малко тъжно, малко всесело,

меланхолно в самотата,

замечтано и унесено...

 

Тръгвам с вятъра в незнайни

пътища  и листопадно,

със  сакралните му тайни –

и страхотно, и приятно!...

 

А оттатък хоризонта

гледам тъжно и тревожно,

но ми вятърът напомня,

че това е невъзможно...

 

Само ветровете могат

да преминат там в движение

и да пренесат тревогата

в Есенното  настроение...

 

Ние, хората, оставаме

все отсам и то е жалко,

но в мечтие се надяваме –

да надникнем там за малко...

 

... Може би и там е есен,

и́ли пък цъфтят цветята,

но е всеки път по-лесен,

и по-весел за душата!...

 

... Може би пък там да има

и любов, и дом уютен,

и напалена камина

във сезон интимно-смутен!...

 

Аз оставам при мечтата

просто знам, че съм ѝ нужен:

– тъй е  есенно в душата

духне ли и вятър южен!...

 

29.09.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??