14.11.2009 г., 12:33 ч.

Есенно 

  Поезия
487 0 3

 

 

ЕСЕННО

 

 

Като мътен порой ще премина света.

Ще шумя със тъгата на есенен вятър,

ще събирам ранените жълти листа

като малки надежди от истинско злато.

 

Ще мине почтен и забързан човек,

ще погледа учудено този театър,

ще види безумно и клето дете –

ще го лъхне тъгата на есенен вятър.

 

Ще мине, ще види, но няма да спре –

мътен порой ще го мъкне нататък.

Тихо есенен вятър на жълти криле –

ще шуми натъжен и замислен в листата.

 

 

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??