24.09.2020 г., 14:22 ч.

Есенно капричио... (диптих) 

  Поезия » Философска, Друга
169 0 0

 

Есенно капричио...

(диптих)

 

1 . Есенно капричио...

 

Вятърът все още весел,

още аз и Мисълта -

бродим из Денят понесъл

на гърба си Есента...

 

Бродим,

спорим,

но нехаем,

че Животът ден по ден

трупа лихвите по заем –

към Свеът –  неизплатен...

 

1986. Есента

 

 

 

2 . Един оранжев вятър...

 

Един оранжев Вятър

пред прага на нощта

от Залеза извайва

невиждани неща...

 

... Навярно  да докаже,

че има в Есента

една такава тъжна

Човешка красота;

 

– че даже и когато

увяхваме, във нас

с фантазия богата

е късната ни Страст;

 

– че можем да обичаме

почти, почти до гроб -

към Залезът затичани

на нашият Живот!...

 

30.09.2002.

 

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??