23.09.2022 г., 20:24 ч.

Есенно ноктюрно 

  Поезия » Строги форми
277 0 4

ЕСЕННО НОКТЮРНО

 

След нежен шум от ангелски криле

и моята душа на юг се стрелна –

потъна в светлината безпределна –

без виза, без покана и билет.

 

А лятото – провесило носле,

чертае по стъклото запотено

човече и със пръстчета ранени,

нарича листопада – за късмет.

 

Тънеят друми в хоризонта син

и някъде потъват – в необята,

за да се върнат топли и познати.

 

Града превземат ледени осѝ –

с вихрулките на бръснещия вятър

жужат сърдити нощем край вратата.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??