25.09.2010 г., 0:15 ч.

Есенно от последната дига на лятото 

  Поезия » Любовна
1192 0 30

 

Предесенно прилича ни да чакаме,

загърнати с дъха на мокра шума.

Пронизани на шията ми, макове

ме сещаха за лятото от думи,

 

разресвано край храстите и шипките

под сутрешния глъч на чучулиги,

за слънцето над рошавите сипеи,

превзело всички брегове и диги.

 

Отива си... Полека. С тази истина,

полепнала в ъглùте на очите,

отсъдила да си платим със лихвите

за пировата гледка на слепците

 

да ваят  цветове, от нищо късани,

ята от дъжд, разнищил се на пръски.

Откраднах си смокиня в шепа (късно е...)

и с нея  мигове, за тебе къси.

 

По-бавно от куршум не спря. Отмина  ме.

След отлива  прилича  да съм есен...

Морето с грохот като дига срина ме.

Смокинята ми сграбчи.

                                               И отнесе.

 


 

 

 

 

 

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??