2.10.2020 г., 0:39 ч.

Есента попива в мен 

  Поезия
310 4 6

Ще взема златното от есента,

от багрите й маслено - вълшебни.

Две шепи от дъждовната вода –

тъй чакани, неистово потребни.

 

Ще взема сладостта на гроздов сок,

уханието на узрели дюли.

И нежна мекота от сламен сноп

с носталгия по миналия юли.

 

Ще взема залез бляскаво - червен,

приспиващ слънчогледовата нива.

От красотата чувствам се пленен,

защото Есента във мен попива!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??