Oct 2, 2020, 12:39 AM

Есента попива в мен 

  Poetry
251 4 6

Ще взема златното от есента,

от багрите й маслено - вълшебни.

Две шепи от дъждовната вода –

тъй чакани, неистово потребни.

 

Ще взема сладостта на гроздов сок,

уханието на узрели дюли.

И нежна мекота от сламен сноп

с носталгия по миналия юли.

 

Ще взема залез бляскаво - червен,

приспиващ слънчогледовата нива.

От красотата чувствам се пленен,

защото Есента във мен попива!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??