3.01.2024 г., 13:00 ч.

Етюд за предстоящата забрава 

  Поезия » Строги форми
198 4 11

ЕТЮД ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА ЗАБРАВА

 

Софийската мъгла е безпогрешна,

нахълта ли неканена в дома.

Тършува в изоставения дрешник,

в кашона с непрочетени писма.

 

Небрежно връз матрака разпилява 

платнището от ланшен листопад,

и – парещи сред златната му плява,

три жълъда търкулва – да блестят.

 

Край купчина забравени монети

промушва се оцъклена луна,

замръзва мракът в снопче светлина. 

 

Въздишки на забравени поети

покрива подранилата слана.

Под стълбището дебне тишина.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??