25.02.2014 г., 8:18 ч.

Езичник... 

  Поезия » Друга
378 0 3

Езичник...

 

Не искам дом спокоен

да бъде Любовта,

не ме превръщай в спомен

останал след нощта!...

 

И без красиви думи

когато ми горчи,

не ща да съм разумен

във твоите очи!...

 

Не ме опитомявай,

не искай да съм тих-

в замяна обещавам ти

Любов като във стих:

 

във нея ще е пълно

със стари божества,

със урагани, с мълнии

и страстни тържества!...        

 

И с жертвоприношения

със аромат на кръв...

... В безсънните си бдения

ме пожелай такъв!...

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??