Езичник...
Не искам дом спокоен
да бъде Любовта,
не ме превръщай в спомен
останал след нощта!...
И без красиви думи
когато ми горчи,
не ща да съм разумен
във твоите очи!...
Не ме опитомявай,
не искай да съм тих-
в замяна обещавам ти
Любов като във стих:
във нея ще е пълно
със стари божества,
със урагани, с мълнии
и страстни тържества!...
И с жертвоприношения
със аромат на кръв...
... В безсънните си бдения
ме пожелай такъв!...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.