Как да се оставиш
във ръцете божи?!?!
Спри!
Ще ти разкажа.
Ето ти дърво...
От семенце расте,
бои и разклонява,
цъфти и пролетее,
връзва плод – той зрее.
Прави к’вото може
и не го е грижа
кой ще го бере,
продава и яде;
да избере – не може.
Ще има и за птици,
ще има за свине,
някой ще изгние,
нов кълн ще му даде.
Така се умножава
Райската градина.
То не го съзнава -
простичко расте.
И така се дава!
Нито се страхува,
нито се тревожи.
Как, какво ще стане
с плодовете Божи.
© Благодат Всички права запазени