Aug 7, 2010, 4:38 PM

* * * 

  Poetry
289 0 0

 

Как да се оставиш

във ръцете божи?!?!

 

Спри!

Ще ти разкажа.

 

Ето ти дърво...

 

От семенце расте,

бои и разклонява,

цъфти и пролетее,

връзва плод – той зрее.

 

Прави к’вото може

 

и не го е грижа

кой ще го бере,

продава и яде;

да избере – не може.

 

Ще има и за птици,

ще има за свине,

някой ще изгние,

нов кълн ще му даде.

 

Така се умножава

Райската градина.

То не го съзнава -

простичко расте.

 

И така се дава!

 

Нито се страхува,

нито се тревожи.

Как, какво ще стане

с плодовете Божи.

© Благодат All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??