Мой единствен господар, не говори.
Недей да казваш нищо, нито звук...
И днес, както и други пъти ти мълчи,
и дръж се все едно ме няма тук!
А аз ще постоя на колене,
и ще съм много, много тъжна...
Убиват уморените коне,
убиват чувства нежелани и ненужни.
До тук аз мога да ти дам това -
кажи кръвта ми колко струва?
Дано ти стигне любовта,
защото се изчерпах - нямам друго!
© Мария Георгиева Всички права запазени