22.09.2020 г., 20:52 ч.

Факелът на дързостта 

  Поезия » Свободен стих
932 0 3

На младите морето им е до колене,

силата е в техните ръце.

От мечти са вдъхновени,

с жар е пълно тяхното сърце.

 

Ако някой тази жар разрови,

ще пламне огън и вечно ще гори.

Като факел тъмнината ще разсее,

като Феникс живота ще се възроди.

 

Младите от нищо не се плашат,

със здрави мишци, силни рамене.

Крачат смело към целта си,

а тя към върха ще ги отведе.

 

По пътя бури със гърди ще срещат,

капани ще ги дебнат да ги спрат.

Но огънят веднъж запален,

не могат с нищо да го изгасят.

 

Смели, силни, влюбени в живота,

в душите си носете доброта!

Тя с рани дори да е покрита,

привилегия за вас е младостта.

 

Учете се, към познания се стремете,

празнотата запълнете с мъдростта!

Обичайте, любете и живейте,

с огън във сърцата, с порива на младостта!

 

И следвайте светлината на факела!

И не се отказвайте от своето Аз!

Искайте още! И още! И още!

Нека всички се вслушат във вашия глас!

© Йорданка Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??