29.05.2006 г., 15:19 ч.

Фалшив свят 

  Поезия
1473 0 1

              Къде да отида,                           
              кой да попитам,
                         
              къде да те видя,                        
              защо те няма,                           
              кога си отиде,                           
              как да те имам,                          
              избяга тихо от света...            
              Горещи сълзи в                         
              стъклени очи,                            
              усмивка вяла от                        
              спомен плах, далечен.             
              Поглед, допир, шум -                
              побъркващо ежедневие.          
              Фалшиви хора -                          
              лица, усмивки, преструвки...
              Фалшиви хора -                          
              пошлост, завист, злоба...       
              пръска от очите им,                
              уж слънчеви, добри...              
              Сама съм сред тези                   
              толкова фалшиви хора,          
              в затвор от лъскави лъжи и   
              море от неискрени сълзи.        
              Една любов - стъклена илюзия.
              Едно старо приятелство           
              равно на предателство...          
              В този свят - пуст, прозрачен, 
              толкова просто устроен,         
              имам нужда от теб,                   
              но...                                
              ... къде да отида,                        
              кой да попитам,                           
              къде да те видя,                          
              защо те няма,                             
              кога си отиде,                             
              как да те имам?                          
                                                                        

© Ан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Силно и богато на чувства стихче!Откровенни и истенски въпроси,за истнската Любов!Дано намериш одговорите,но не ги търси от фалшивия свят.Одговорите понякога са пред нас,в самите нас,но ние не ги виждаме или се страхуваме от тях!Заслепени от фалша,който ни заобикаля!Успех!Много е хубаво!@}->--
Предложения
: ??:??