29.09.2019 г., 7:40 ч.  

Фалшива рапсодия 

  Поезия » Любовна, Философска
485 0 0

 

Тихо!

 

В очите му, чувам аз, нещо шепти...
Да може тишината му да замълчи!
Изострям слух, опъвам тетива,
душата ми се впива в неговата...

 

Тишина...

 

В ума му безмълвието звучи.
Здравия разум упорито ми жуми.
Виждам, той свири, (с)тонове глухи,
страхa натиска клавиши наслуки.

 

Стига!

 

Спри тази полифония!
Чувам в очите ти стаената агония.
Потискаш собствената си мелодия
- шепот е зад фалшива рапсодия.

© Даниела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??