7.11.2021 г., 22:24 ч.

Фея 

  Поезия » Друга
232 0 0

Има мостче и път през гората

и полянка с дивни цветя. 

Там живее фея позната,

а край нея цари любовта. 

 

Тя е весело, щуро момиче

с разпилени руси коси.

На луната нощем се врича

и говори с луди щурци.

 

През деня с дъжда се облича

и танцува с водния шут.

През нощта на капка прилича

и се крие в стария дъб.

 

Има мостче и чудна гора,

там живее фея сама.

Нея знаят мечето, сърната, 

тя им носи мекици в тава. 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??