Използвам репелент против комари,
за бръчки даже има супер-крем,
но няма лек за болките ни стари,
със нас живеят, щем или не щем.
За слаби нерви има си лекарства,
за грип, за сън, за слабост в паметта...
Сърцето си с какво да излекувам
от горестна обида и тъга?
За мен във тези случаи помагат
приятелството, зрънце доброта.
И обич! Тя стопява без остатък
горчилките и дава ни крила,
с които за момент, макар и кратък,
над делничната сивота летим.
От слънцето отпиваме; нататък
единствено така ще продължим!
© Мария Борисова Всички права запазени