Jun 18, 2008, 10:32 AM

философско-медицинско 

  Poetry » Phylosophy
565 0 6

Философско-медицинско

Използвам репелент против комари,

за бръчки даже има супер-крем,

но няма лек за болките ни стари,

със нас живеят, щем или не щем.

За слаби нерви има си лекарства,

за грип, за сън, за слабост в паметта...

Сърцето си с какво да излекувам

от горестна обида и тъга?

За мен във тези случаи помагат

приятелството, зрънце доброта.

И обич! Тя стопява без остатък

горчилките и дава ни крила,

с които за момент, макар и кратък,

над делничната сивота летим.

От слънцето отпиваме; нататък

единствено така ще продължим!

© Мария Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??