6.02.2020 г., 17:38 ч.

Гарванови песни 

  Поезия » Любовна, Философска
1261 0 2


Дори и в най-студеното на зимата,
аз мога да съм пролетен и топъл.
Да, знам, че нереалното заспиване
е всъщност лабиринт. Многопосочен.
А всъщност съм събуден и мечтая.
Тогава се превръщам във живот, 
във който ще живея. Не играя. 
На чувства и измислена любов... 
И много ми се ще да се запазим. 
Като покълналото зърно под снега. 
И нищо да не може да ни сгази. 
Защото Ти ще ме опазиш. Тебе - Аз. 
В душата ми, единствено е пролетно. 
Откривай ме във гарванови песни! 
Щом те пропеят преди полета - 
и Дявола, Ти знай, че ни харесва!... 

 

Стихопат. 
Danny Diester

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??