24.09.2010 г., 22:32 ч.

Генерална репетиция 

  Поезия » Друга
393 0 0

ГЕНЕРАЛНА  репетиция

 

 

Дали случайно, или не,

вървим по хребета на времето

и с мъжките си рамене

усещаме товара на проблемите.

 

А те като лавина идват,

помитат крехкия ни сън

и неусетно в нас зазидан

остава чист кристален звън.

 

Остава целият простор – прострелян

от множество тревоги и вини.

И сняг остава да се стеле,

да ни пречиства и тежи.

 

А как е нужно да сме смели, дръзки –

изцяло пламък и горене,

та младостта, която носим, всъщност

е вяра за криле и време за летене.

 

Ще можем ли във полет-риск да оправдаем риска

и сътворим това, в което сме призвани,

та бащински бащите ни да се усмихнат,

а майките да ни прегърнат с уморени длани?

 

***

И ето ни сега – стоим без прожектори

в един огромен и тръпнещ салон,

а мигът на проверка ни гледа директно,

регистрирайки всеки сърдечен тон.

 

Не е лесно – крещят микрофонните жици,

ала сега трябва да се докажем.

Тя - Генералната репетиция -

е по-важна и от премиерата даже!!!

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??